Virus Verwijderen Tips

Computervirussen kunnen blijvende schade aanrichten op je pc. Daarnaast kunnen er belangrijke gegevens worden buitgemaakt, zoals creditcardgegevens en inlogcodes. Hieronder meer informatie over virus verwijderen.

 

Wat is een eigenlijk een computervirus?

Virussen kunnen grote schade aan je systeem toebrengen zonder dat je daar vaak iets van merkt. Het is dus van belang dat je deze virussen kunt detecteren en vervolgens het virus verwijderen.  Daarnaast bieden antivirus programma’s ook nog tal van andere functies aan, zoals spamfilters, het blokkeren van adware, het tegenhouden van hackers die je computer proberen binnen te dringen, etc.

 

Hoe kun je een virus detecteren?

 Een virus op je computer hebben is een probleem, maar een virus op je computer hebben waarvan je het niet weet is een veel groter probleem. Onopgemerkt kunnen criminelen in je systeem kijken en gegevens buitmaken. Om virussen te kunnen detecteren is Windows Firewall zeer zeker niet genoeg. Je kunt een virus handmatig detecteren doen door middel van een online virusscanner die het virus kan detecteren en vervolgens kan verwijderen, of je kunt software aanschaffen die de virussen automatisch kan detecteren en verwijderen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die geen gebruik maken van een virusscanner, waarschijnlijk al een aantal virussen op hun computer hebben zonder het zelf door te hebben. Elke dag verschijnen er nieuwe virussen die gebruik maken van beveiligingslekken in je besturingssysteem of je antivirus programma. Het beste is om een goede virusscanner te installeren die regelmatig je computer checkt of er virussen op je pc staan en of niemand je computer probeert binnen te dringen. Daarna kan de software zo snel mogelijk het virus verwijderen.

 

Hoe kun je een virus verwijderen?

De beste manier om een virus te verwijderen is gebruik te maken van een goed antivirus programma. Er zijn ook andere manieren, zoals het opnieuw installeren van je besturingsysteem, maar dit is een tijdelijke oplossing, omdat je pc daarna weer volloopt met ongewenste softare, adware en spam.

Hoe weet je of jou virusscanner goed genoeg is om virussen te detecteren en daarna het virus te verwijderen? Let altijd goed op of jou software de volgende onderdelen bevat:

  1. De virusscanner moet up-to-date bescherming bieden en er moet goede ondersteuning zijn.
  2. Spyware en ongewenste controlesoftware detecteren en verwijderen.
  3. Voorkomen dat hackers toegang kunnen krijgen tot je computer.
  4. Voorzien zijn van een spam-filter zodat je geen ongewenste berichten in je e-mail box ontvangt.
  5. Je moet een back-up van je systeem kunnen maken, zodat in geval van een systeemcrash je je pc weer snel terug kunt herstellen naar de oude situatie.
  6. Als je kinderen gebruik maken van het internet is belangrijk dat er een ouderlijke controle functie op anti-virus software zit, zodat je ze kunt beschermen tegen de gevaren van het internet.